129,-
Tittel : Brød på vannet
Undertittel : 2. verdenskrig
Forfatter : Anne de Graaf
Utgivelsesår : 2011
Innbinding : Mykbind
ISBN : 9788252001327
Språk : Bokmål

Første bok i serien om Piekarz-familien tar utgangspunkt i andre verdenskrig. Polen, nabolandet vårt i sørøst, har gjennom historien blitt slitt mellom øst og vest. Men seig utholdenhet og en dyp, folkelig forankring i kristen tro viste seg til slutt stor nok til å trosse kommunismen og bidra til jernteppets fall.


Hanna Müller er tysk, men oppvokst og bosatt i Polen. Hun og familien balanserer med stor risiko mellom å arbeide for nazistene og hjelpe sine polske naboer.

Den unge, polske ingeniøren Tadeusz Piekarz er tvunget av tyskerne til å arbeide i firmaet til Hannas far. Da skjer det: I det tyskokkuperte Krakow blir Hanna og Tadeusz overrasket av kjærligheten.

Den amerikanske spionen Jacek Duch befinner seg også i Polen. Han er en ensom ulv som virker i det skjulte. Under krigen har han overlevd ved å spille på mange strenger, som de vakre kvinnene han møter. Fortsatt lojal mot sine amerikanske oppdragsgivere har han også knyttet seg til sine polske kamerater.

Så snur krigen. Sovjetiske soldater rykker brutalt fram og jager tyskerne vestover. For ikke å bli drept er Hanna og moren nødt til å flykte. Tilbake står Tadeusz og må møte sovjeterne sammen med sin lemlestede svigerfar, som nå er stemplet som nazikollaboratør.

Styrt av hendelser de selv ikke kan kontrollere, kjemper Hanna og Tadeusz for å overleve. Med alle odds mot seg prøver de også å finne tilbake til hverandre.
I den situasjonen krysser Jacek deres spor. Spionen befinner seg nå midt i den polske frigjøringskampen – før han mister retningen igjen.

Les intervju med forfatteren her.

Les utdrag av boken her.


Bøkene i serien:
Brød på vannet
Der flammen brenner
Ut av den røde skyggen

TILBUDSBOK!
Ordinær pris kr 230,-

GRIPENDE KRIGSHISTORIE
20/01/2012
Romanen er spennende og gripende, og føles som et nødvendig og troverdig bidrag til floraen av beslektede bøker.

Les hele anmeldelsen her.
David Åleskjær, Vårt Land 1. august 2011