249,-
Tittel : Svar på tiltale
Undertittel : Nye ateister. Gamle anklager. Gode grunner for tro
Forfatter : Bjørn Are Davidsen
Utgivelsesår : 2012
Innbinding : Mykbind
ISBN : 9788252002188
Språk : Bokmål

Bjørn Are Davidsen mener det finnes gode grunner for å tro på Gud. Her skriver han morsomt og engasjerende om hvorfor han fastholder en kristen tro.


I tillegg besvarer han en rekke vanlige innvendinger og anklager fra skeptikere og ateister.

En rekke ateister har de siste årene levert svært sterke angrep på kristen tro. Gudstro og religiøsitet blir stemplet som både farlig og fordummende. Bjørn Are Davidsen er derimot overbevist om at det finnes fornuftige, positive og gode grunner for å tro på Gud.

«Jeg tror ikke på Gud. Jeg tror ikke på Bibelen som Guds ord. Jeg tror ikke på profeter. Men jeg tror på Bjørn Are Davidsen. Han er den kuleste kristne jeg kjenner. Der hvor noen kristne møter motstand og kritikk med dogmer og forkynnelse, står Bjørn Are Davidsen fjellstøtt på sitt fundament av saklig retorikk, krystallklar logikk og overbevisende argumentasjonsrekker. Denne boken er intet unntak. Davidsen er belest og kunnskapsrik. Han argumenterer med vitenskapens språk og, langt på vei, på vitenskapens egne premisser. Jeg deler bare ikke konklusjonen hans. Nemlig troen på Gud. At jeg er ateist, skal i hvert fall ikke Bjørn Are Davidsen ha noe ansvar for.»
Tom Egeland, forfatter

Les utdrag av boka <a data-cke-saved-href="_upl/svar_paa_tiltale_-_utdrag.pdf " href="_upl/svar_paa_tiltale_-_utdrag.pdf " self"="" class="link">her.

DYKTIG OG SAKLIG SKREVET
20/01/2012
Dyktig, saklig og frimodig tar Davidsen oppgjør med noen av tidens fremste nyateister og avslører ateismens svake punkter. Anbefales for studenter, modne elever i videregående, tenkende kristne lekfolk med flere.

Les hele anmeldelsen her.
Jon Kvalbein, Utsyn nr 5, 2013