179,-
Tittel : Skjulte skatter
Undertittel : roman
Forfatter : Johnnie Alexander
Utgivelsesår : 2016
Innbinding : Innbundet
ISBN : 9788252003918
Språk : Bokmål

Andre verdenskrig. Europas kunstskatter trues fra flere hold: krigens voldsomme ødeleggelser og Nazi-Tysklands tilrøving og forakt for rettmessig eierskap.


I opptakten til storkrigen er Alison Schuyler opptatt med å skjerme familiens berømte kunstgalleri i Nederland. Ved en tilfeldighet møter hun kaptein Ian Devlin på Waterloo jernbanestasjon i London. Schuyler-familiens dystre historie har overbevist Alison om at ekte kjærlighet kun fører til tragedie. Men det er usikre tider, og Alison faller for fristelsen til å revurdere.
Så snart krigsutbruddet er et faktum, trekkes Alsion og Ian inn i hver sine kamper. Mens Ian slåss for frihet på slagmarken, samarbeider Alison med den nederlandske motstandsbevegelsen for å holde jødiske barn og nasjonens uerstattelige kunstskatter trygt i skjul for de tyske inntrengerne.
Nå er ikke trygghet en luksus krigen åpner for, og både tiden og sterke menneskeviljer kjemper for å holde de to adskilt. Vil Alison og Ian ha mot til å kjempe for sin kjærlighet, eller er deres skjebne å bli adskilt for alltid?

En spennende og engasjerende roman basert på reelle hendelser.

Les utdrag av boken her

Les mer om boken her.

TILBUDSBOK
Ordinær pris kr 329,-

SPENNENDE OG ENGASJERENDE
20/01/2012

Les hele anmeldelsen her.

Paul Odland, Dagen 09.06.2016
ANBEFALES
20/01/2012

Det er mange gode bøker basert på historier rundt 2. verdenskrig, og denne boka føyer seg inn i rekken av slike gode bøker. Samtidig er den ikke bare en i mengden, men en bok man ikke vil la passere uten å lese, og som er vanskelig å legge fra seg. En debutbok om Europas kunstskatter kan virke sært, men viser seg å være spesielt engasjerende. 

Elisabeth Guttormsen, Utsyn nr. 12-2016