Geir Harald Johannessen (f. 1943) er teolog og har vært prest i Åmli, Åsnes, Greåker og Rolvsøy. Nå bor han på Kråkerøy i Fredrikstad. Han skriver andaktsbøker, populærteologiske bøker og to juniorbokserier.

For mer informasjon se hjemmesiden hans ghj.no
Ta imot

"Ta imot" er en mye brukt andaktsbok. Andaktene gir innsikt i svært mange sider ved troen og kristenlivet. Forfatteren har en egen evne til å få leseren til å se - og gi åndelig visdom ut fra det. Han gir del i opplevelser fra kristen kunst, inviterer med på reise til bibelske land, og skildrer på underfundig måte hverdags-opplevelser fra sine hjemtrakter. Østfoldingen Hans Nielsen Hauge får ofte komme til orde. I alt står korsets budskap sentralt.
 

Undrenes tid

Med 366 andakter tegner Geir Harald Johannessen et rikt bilde av hvordan Den treenige Gud gir seg til kjenne som undrenes Gud. Skapelsen og vitenskapens fortellinger vitner om Herrens allmakt. De hellige menn og kvinner i historien beretter om hans gjerninger. Og dagens kristne, spredt over land og kontinenter, forteller om Jesus som rører ved dem i dag.

Slå følge med forfatteren på en fargerik og vakker reise. Med utgangspunkt i vitenskap og kirkehistorie avdekker han med begeistring hvordan undrenes Gud fremdeles er virksom i våre liv og vår verden. Hver andakt munner ut i et skriftsted som peker mot menneskets viktigste møtested med undrenes Gud: Bibelen.

Se utdrag av boken her.

Les mer om boken her.