Lynn Austin har vunnet den amerikanske prisen Christy Award tre ganger for sine historiske romaner. I tillegg til forfattergjerningen er hun en etterspurt taler til konferanser, retreater og ulike menighets- og skolearrangementer. Hun og ektemannen har tre barn og bor i Illinois i USA.
Det som en gang var

For trettifem år siden rømte Kathleen hjemmefra, desperat etter å bli kvitt byrden av fattigdom og skam. Men en uventet invitasjon fra søstera fører henne motstrebende tilbake til den lille barndomsbyen – med den seksten år gamle dattera Joelle som reisefølge.

En reise som først og fremst skulle redde forholdet mellom mor og datter, tar en overraskende retning – og avdekker lag på lag av den mystiske fortiden til Joelles oldemor Fiona, mormor Eleanor og mor Kathleen:

• I 1920 kom Fiona til New York som irsk innvandrer. Men livet i USA ble helt annerledes enn hun hadde trodd.
• I 1942 flyktet Eleanor til Riverside for å arbeide i den amerikanske forsvarsindustrien. Men fortiden forfulgte henne.
• I 1968 stakk Kathleen til Albany for å studere. Like etter fikk hun beskjed om at mor Eleanor var myrdet. Hvem gjorde det?
• I 2004 ble Joelle tatt for butikktyveri. Hva lå bak?

– Både i Norge og USA er det nok sånn at barna våre mangler sine foreldres erfaringer, sier forfatteren Lynn Austin om romanen Det som en gang var.

Les første kapittel her

 

TILBUDSBOK!

Ordinær pris kr 169,-

 

 

Når vi ikke lenger ser hverandre

Penny flytter inn i Eddies leilighet og blir kjent med den jødiske husverten Jakob Mendel. Personlige tap og gruvekkende meldinger om nazistenes jødeforfølgelse i Europa gjør livet tungt for Jakob. Hvor er Hashem (Gud) i all denne lidelsen? Sammen opplever barna, Penny og Jakob hvordan krigen skaper avstand, men også knytter mennesker sammen.

Med stor innlevelse gir prisbelønte Lynn Austin liv til dem som må vente hjemme mens krigen raser ute i verden.

Les utdrag av boka

Det kalles nåde

Bestselgende Lynn Austin har lagt handlingen i denne engasjerende romanen til de vanskelige årene i kjølvannet av Den amerikanske borgerkrigen. Slaveriet er opphevet, sørstatene ligger i ruiner, befolkningen tvinges til å tenke i nye baner. Tre kvinner fyller hovedrollene – datter, mor og en frigitt slave. Resultatet er en fengslende historie om sviende nederlag, nødvendig omstilling og gryende håp om en bedre fremtid.

Les utdrag av boken her