Brød på vannet

Hanna Müller er tysk, men oppvokst og bosatt i Polen. Hun og familien balanserer med stor risiko mellom å arbeide for nazistene og hjelpe sine polske naboer.

Den unge, polske ingeniøren Tadeusz Piekarz er tvunget av tyskerne til å arbeide i firmaet til Hannas far. Da skjer det: I det tyskokkuperte Krakow blir Hanna og Tadeusz overrasket av kjærligheten.

Den amerikanske spionen Jacek Duch befinner seg også i Polen. Han er en ensom ulv som virker i det skjulte. Under krigen har han overlevd ved å spille på mange strenger, som de vakre kvinnene han møter. Fortsatt lojal mot sine amerikanske oppdragsgivere har han også knyttet seg til sine polske kamerater.

Så snur krigen. Sovjetiske soldater rykker brutalt fram og jager tyskerne vestover. For ikke å bli drept er Hanna og moren nødt til å flykte. Tilbake står Tadeusz og må møte sovjeterne sammen med sin lemlestede svigerfar, som nå er stemplet som nazikollaboratør.

Styrt av hendelser de selv ikke kan kontrollere, kjemper Hanna og Tadeusz for å overleve. Med alle odds mot seg prøver de også å finne tilbake til hverandre.
I den situasjonen krysser Jacek deres spor. Spionen befinner seg nå midt i den polske frigjøringskampen – før han mister retningen igjen.

Les intervju med forfatteren her.

Les utdrag av boken her.


Bøkene i serien:
Brød på vannet
Der flammen brenner
Ut av den røde skyggen

TILBUDSBOK!
Ordinær pris kr 230,-

Der flammen brenner

Håpet om å gjenoppbygge landet smuldrer opp under en voksende erkjennelse: Under det russiske styret er ikke ting slik de ser ut til å være.

Hanna og Tadeusz Piekarz ble skilt under de harde krigsårene. Men knyttet sammen i tro og kjærlighet klarte de – mot alle odds – å overleve, finne tilbake til hverandre og bli gift. Nå står de overfor etterkrigstidens stalinisme og forfølgelse.

I skyggen av dette vokser deres sønner Jasiu og Piotr opp. Brødrene er forskjellige som natt og dag. Den ene følger foreldrenes tro. Den andre gjør opprør, blir involvert i motstandsbevegelsen og bidrar til å organisere streiker. Samtidig har den amerikanske spionen Jacek Duch fått en sentral rolle i det polske kommunistregimet.
Da Jaceks datter Amy kommer til Polen for å lete etter sin far, møter hun Piekarz-familien. Amy forelsker seg i både Jasiu og Piotr. Hvordan kan hun velge én av dem? Og vil hun noen gang finne faren sin?

Gå ikke glipp av 2. del av trilogien om Piekarz-familien!

Les utdrag av boken her

 

TILBUDSBOK!

Ordinær pris kr 230,-

Ut av den røde skyggen

Piotr Piekarz blir en av lederne i fagforeningen Solidaritet i Gdansk. De vil ha frihet. Myndighetene svarer med militær unntakstilstand. Men verken Piotr eller Solidaritet gir seg.

Unge Tomasz jakter etter mening og fotfeste, og involverer seg etter hvert i de kraftige protestopptøyene mot det polske kommunistregimet. Han møter den amerikanske spionen, og gamle hemmeligheter tvinges frem i dagen.

Familien Piekarz har holdt ut i tro og kjærlighet. Samtidig har de, uten å mene det, såret og skadet sine barn. Også det undertrykkende regimet har påført dem mye smerte. Kan alle disse sårene leges?

Romantrilogien gir innsikt i Polens nære historie, ikke minst i hvilken kamp landets kristne har måtte kjempe under det kommunistiske diktaturet. Spennende og engasjerende lesning!

Gå ikke glipp av 3. og siste del av trilogien om Piekarz-familien!

Les utdrag av boken her

 

TILBUDSBOK!

Ordinær pris kr 230,-

Småbarnas bibelfortellinger

Hver historie åpner opp for spørsmål og samtale – og kaller på smilet.Anne de Graaf har lagt tekstene tett på den bibelske originalen og samtidig trukket temaene inn i barnas nære virkelighet. 
Illustrert av José Pérez Montero. Alder 3–7 år

Se utdrag av boka her.