Guds galskap

Nik og Ruth Ripken har vært misjonærer i mer enn 30 år. De startet tjenesten sin i Øst- og Sør-Afrika, med et særlig fokus på muslimske land der kristne forfølges for sin tro. Med base i Kenya drar de jevnlig inn i Somalia og arbeider blant somaliere i et usalig kaos av krig og ødeleggelse. Da tenåringssønnen deres dør tårner spørsmålene seg opp for Ruth og Nik. Hvorfor måtte sønnen dø? Hvorfor må somalierne lide så mye? Hvorfor så mye krig og forfølgelse, død og elendighet? Hvordan kan Gud være god når livet er så mørkt og vanskelig?

Ripken legger ut på en lang reise for å høre historien til drøyt 600 kristne i over 72 land. Det er kvinner og menn som har lært av Jesus å være forberedt – og tøffe nok – til å følge ham på tross av hard forfølgelse. Disse troende stemmer i med vitnesbyrdene i Bibelen: Jesus er verdt det! Han er verdt mitt eget liv og livet til ektefellen min og barna våre. Du tror kanskje at det er bedre å leve som alle andre enn å begi seg ut på den «galskapen» Jesus utfordrer til. Men er du blitt lurt?

«Jeg har sittet under Nik Ripkens talerstol, sterkt grepet av hans historie. Han tegnet ‘det store bildet‘ som viser den voldsomme åndskampen der det ofte kan se ut som om djevelen vinner – han som bare ødelegger, stjeler og dreper. Men midt i alt dette tegnes også et bilde av en levende og allmektig Gud og himmelsk Far som elsker sine barn og sin menighet. Boken gir et fantastisk perspektiv på hva det betyr å følge Jesus. Den ryster oss vestlige kristne, men gir et sant bilde av hvilke forhold mange av våre trossøsken lever under.»
Stig Magne Heitmann, Åpne Dører

Les utdrag fra boken her.

Lydighetens galskap

Nik Ripken snakker forfriskende tydelig om vitnetjeneste og misjon. Han ser på farene ved en risikofri kristendom og kaller leserne til noe større. Boken inspirerer og forbereder deg til å krysse gata og landegrensene med evangeliet om Jesus Kristus.

Lydighetens galskap utfordrer kristne på samme provoserende måte som Jesus gjorde. Noen av Jesu befalinger kan virke ubehagelige og er potensielt farlige. Ordene «jeg sender dere» kan virke spennende, men fortsettelsen krever mer enn bare iver. Er vi villige til å gå «som sauer blant ulver»? Våger vi å adlyde hans kall?

Nik Ripkin vet hva han snakker om. Etter å ha tilbrakt flere tiår i områder av verden hvor forfølgelsen er på sitt mest intense, har han sett hva det kan koste å gjøre en innsats for evangeliet. 

Lydighetens galskap er en utfordring til å brette opp ermene og gå med Jesus til de mest krevende stedene på jorden. Jesus gir oss seg selv – og han gir de nødvendige redskapene til dem som våger å legge ut på reise sammen med ham.

Les utdrag av boken her.

TILBUDSBOK
Ordinær pris kr 249,-