Når troen setter spor

Hva er egentlig troshistorie? Hvordan formidler jeg den, og hva skal vi med den?

Jens-Petter Jørgensen var den som tok konseptet troshistorie til Norge. I nesten 20 år har han undervist i troshistorie ved Ansgar teologiske høgskole og ledet utallige kurs rundt om i landet. Han har fått stadige oppfordringer til å skrive denne boken. Når troen setter spor er for alle som vil åpne dører til egen fortid, lytte og selv bli lyttet til når det nære og sårbare i troen og livet blir delt. 

"Endelig blir det gode verktøyet om hvordan vi kan skrive og dele vår troshistorie tilgjengelig for oss alle. I 2001 inviterte jeg Jens-Petter Jørgensen til å være sammen med oss i staben i Filadelfia Oslo for å lede oss igjennom arbeidet med å utforske vår personlige troshistorie og dele den med hverandre. Dagene på Lia Gård ble skjellsettende for oss. Utforskingen av troshistorien åpnet nye muligheter til å bli bedre kjent med oss selv og hverandre på et dypere plan. Siden den gangen har vi regelmessig brukt dette verktøyet i våre lederteam og smågrupper. Er det noe rart at jeg anbefaler denne boken på det varmeste?"- Egil Svartdahl, TV-pastor og forfatter 

Boken utgis av Luther Forlag

Sterk nok til å være svak

Tillitsfull tro forutsetter sårbar ærlighet. Virkelig sterke mennesker er i virkeligheten svake mennesker som er avhengige av en sterk Gud. 

I Sterk nok til å være svak oppmuntrer forfatteren deg til å tale sant om både Gud og deg selv. Han anbefaler det han kaller for ærlighetsteologi i stedet for en ensidig elendighetsteologi eller herlighetsteologi. Det er ingen ny teologi, men en personlig erfaring og bekreftelse av det Paulus sier: «Når jeg er svak, da er jeg sterk.»

Du har mye godt til gode hos Gud!

Boken utgis av Luther.