Tilbud

Ånd og hånd

Hans Nielsen Hauges etikk for liv og virke
ISBN: 9788253148045

Boken gir en oversiktlig innføring i Hans Nielsen Hauges liv og tanker, ikke minst hans innsats for å skape verdier og arbeid for fattigfolk.

Hans Nielsen Hauge er ifølge historiker Karsten Alnæs en av de mest betydningsfulle personlighet er i norsk historie. Den etiske kjernen i hans tenkning utkrystalliserer seg i brorskapstanken, tjenesteoppdraget, forvalteransvaret og likeverdstanken. I denne boken kan du lese om hvem Hauge var og om hans etikk. Du får også en rekke eksemplerer på hvor relevant denne tenkningen er i dag - i liv og virke.

I denne 2. utgaven bidrar flere dyktige forskere med aktuelle problemstillinger i lys av Hans Nielsen Hauges etikk: Filosof Henrik Syse, professor Guttorm Fløistad, forsker Linda Helén Haukland, førsteamanuensis Per Ingvar Haukeland og rådgiver Jørn Bue Olsen. Har litteraturliste.

«Hauges etikk anerkjenner menneskets skapertrang og den motivasjonen som ligger i å utgjøre en forskjell for seg selv og samfunnet rundt.»
Henrik Syse, filosof, forfatter og seniorforsker ved PRIO

VINTERSALG
​Ordinær pris 249,-

Forfatter Sigbjørn Ravnåsen
Utgave nr. 1
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2015
Antall sider 205
Innbinding Heftet
Målform Bokmål
Tilbud

Munken som endret Europa
Reformatoren Martin Luther

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av.

9788253148342

Trenger troen forsvares?
En programerklæring for kristen apologetikk

Stefan Gustavsson gir her en personlig og dypt alvorlig oppfordring om å ta den kulturelle og åndelige kampen på stort alvor.

9788253148489

Åndens folk
En disippelvandring gjennom Apostlenes gjerninger

9788253145686