E-bok

Den innbilte konflikten (e-bok)

Om naturvitenskap og Gud
ISBN: 9788283850376

En lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.

Selvfølgelig er det konflikt mellom naturvitenskap og Gud, sier mange, og spør ikke om begrunnelse. Vår kultur har dannet seg en oppkonstruert konflikt mellom vitenskap og Gud. Professor Sverre Holm (Universitetet i Oslo) møter jevnlig holdninger som reflekterer en slik oppfatning. Dette har inspirert ham til å gi seg i kast med den spennende oppgaven å belyse hvordan klassisk kristen tro, med litt innsats, kan gå sammen med naturvitenskap. Resultatet er en lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.

«Vitenskapen er underlig vag på hva bevissthet er, og kaller opphavet til dens fremste kjennetegn, språkevnen, et mysterium. Likevel mangler det ikke på skråsikkerhet om hvordan evolusjonen forklarer alt ved menneskets natur. Nærmer vi oss her grensen for hva naturvitenskap kan forklare?»

«Er du interessert i forskernes vitenskap og tro, finnes ingen bedre guide i Norge enn Sverre Holm.» - Bjørn Are Davidsen

Se utdrag av boka her.

Sverre Holm er professor ved Fysisk Institutt ved Universitet i Oslo. Han er en kjent stemme fra panelet for det populærvitenskapelige programmet Abels Tårn i NRK P2.

Forfatter Sverre Holm
Forlag Veritas Forlag
Utgivelsesår 2021
Målform Bokmål
EAN for boken 9788283850376

Den innbilte konflikten
Om naturvitenskap og Gud

En lærerik og engasjerende bok for alle som er interessert i vitenskap, dens historie og filosofi.
9788283850369