Fargelære

En praktisk oppslagsbok for alt som har med farge å gjøre
ISBN: 9788252047561

I flere år har Jørgen Dukan arbeidet med et eget system for fargeblanding (fargekultivering). Endelig foreligger dette i bokform, noe mange har ventet lenge på. Boka passer ikke bare for malere, men for alle som er interessert i farger.

Jørgen Dukan har 30 års erfaring i tegne- og maleundervisning, med spesiell vekt på farger og billedkomposisjon.

Både amatører og profesjonelle har savnet ei oppslagsbok som gir svar på hvilke farger man bør velge. Dukan har derfor utarbeidet et system for fargeblanding (fargekultivering).
Fargeklangene i boka kan brukes i alle situasjoner som berører farger: i arbeid med tekstiler, klær, interiør, reklame, tegning og maling. Boka gir hjelp til å finne hvilke farger som passer sammen, og malerier og illustrasjoner begrunner hvorfor.

Jørgen Dukan (f. 1923) har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, Kunstakademiet ved Karl Høgberg og har Litograflære ved Norsk Litografisk Officin, svennebrev og mesterbrev. Dukan har gjort seg bemerket med sitt unike blikk for farger, og kompetansen hans har ofte vært en ressurs for reproanstalter og trykkerier.

"Denne måten å blande farger på er ny og revolusjonerende. Jeg kan anbefale boka på det sterkeste."
Irma Salo Jæger, professor ved Kunstakademiet i Oslo 1986–1992

"Endelig kommer en gudbenådet kunstner og pedagog med en bok – med harmoniene. Dette er en ventet sensasjon for alle som kjenner Jørgen Dukans mangeårige kamp med og for fargen ... En førsteklasses lærebok for alle over ti år."
Hans Normann Dahl, Mosebekkskolen, Oslo

Forfatter Jørgen Dukan
Forlag Lunde Forlag
Utgivelsesår 2007
Antall sider 128
Innbinding Spiral
Målform Bokmål
EAN for boken 9788252047561