Hjemme i julen

Betraktninger om den største fortellingen av dem alle
ISBN: 9788253148472

Julen er tradisjonenes og forventningenes tid. Vi gir og mottar gaver. 

Julen er tradisjonenes og forventningenes tid. Vi gir og mottar gaver. Ofte kan det være krevende å få nærkontakt med julens kjerne i alt det ytre som omgir den. Dagfinn Høybråten deler sine erfaringer med å pakke ut julebudskapet om Jesus.

«Jeg har gjennom alle livets faser hatt stor glede av julens festlige innpakning slik den kommer til uttrykk alle de tradisjoner som markerer og pynter høytiden. Samtidig har jeg gjennom de siste par tiår latt meg utfordre til å lete fram noen av de dype hemmeligheter i fortellingene om Jesus og hans komme til jorden. Boken inneholder refleksjoner jeg har gjort meg mens jeg på denne måten har 'pakket ut' julen basert på tekstene i Bibelen. Jeg håper den kan være til inspirasjon for flere som leter etter det egentlige julebudskapet bak alt det ytre.»

Boken er rikt lllustrert av den prisbelønte illustratøren Lars Aurtande.

Dagfinn­ Høybråten­ (f.­1957)­ har gjennom en årrekke delt sine refleksjoner ­om julebudskapet i­­ lokalmiljøet ­på­ Nesodden. Det danner utgangspunktet for tekstene i denne boken. Dagfinn­ Høybråten­ er­ gift, ­har fire­ barn­ og­ åtte­ barnebarn.­ For tiden­ er­ han bosatt­ i ­København, der­ han­ er­ generalsekretær ­for Nordisk­ Ministerråd.­ Han har­ tidligere­ vært helseminister,­ trygdedirektør,­ visepresident ­i­ Stortinget, styreleder for Vaksinealliansen Gavi­ og­ partileder i KrF. ­Ved­ siden av­ sin offentlige­ tjeneste­ har­ han også­ hatt ­flere ­kirkelige­ verv.

Forfatter Dagfinn Høybråten
Utgave nr. 1
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2016
Innbinding Innbundet
Målform Bokmål
Tilbud

Mama Maggie
En fortelling fra Egypt

Hva får en rikmannsdatter til å erstatte en lysende karriere med fattigdom?

9788253148205
Tilbud

Munken som endret Europa
Reformatoren Martin Luther

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av.

9788253148342
Tilbud

Vertigo

Midt i det avgjørende karrierespranget opplever Arne Nordahl noe av det vi alle frykter. En ulykke gjør ham varig uføretrygdet. Spørsmålet melder seg: Hva kan jeg bidra med nå?

9788253148359