Til toppen

Kommende bøker

Malacandra. Reisen
C.S. Lewis

Det er sommer. Elwin Ransom, filolog og lærer ved Cambridge, er på fottur ute på landsbygda. En sen kveld fører tilfeldigheter ham inn til den stormannsgale vitenskapsmannen Weston og hans kompanjong Devin. Hva Ransom ikke vet, er at mennene har et underlig romskip stående ute i mørket bak huset sitt … De har nettopp gjennomført en vellykket ferd til planeten Malacandra og ønsker nå å returnere i den hensikt å kolonisere og plyndre den røde planeten for gull. Men skal de lykkes med det, trenger de en løsepenge å tilby planetens underlige beboere, et jordisk menneskeoffer de ganske ubemerket kan bortføre. Ransom kommer som bestilt.

Malacandra er første bok i C.S. Lewis’ romtrilogi. At Lewis’ fortellinger er blitt tidløse, skyldes ikke minst forfatterens vidd og unike fortellerevne og betydningen av de moralske temaene han bringer på bane.

 

Om salmene
C.S. Lewis

Litteraturviteren C.S. Lewis deler i denne boken sine tanker om noen av de mest poetiske tekstene i Salmenes bok. De bibelske salmene ble opprinnelig skrevet som sanger, og slik bør de også leses, påpeker forfatteren. Salmene er høyst aktuelle for menneskets dagligliv: De viser oss Gud og veileder om troen. «Det mest verdifulle salmene gjør for meg, er å uttrykke den samme gleden i Gud som fikk David til å danse.»

Britiske C.S. Lewis (1898−1963) er mest kjent for sine fantastiske bøker om Narnia som i årtier har fascinert og forundret stadig nye barn og voksne. Men Lewis’ forfatterskap er større enn som så. Han skrev mer enn 30 bøker i flere ulike sjangere, og mange av dem revitaliserte en eldgammel litterær tradisjon, apologetikken. Flere av disse bøkene foreligger på norsk i serien «C.S. Lewis’ klassikere».

 

Den hemmelige prinsen
Tessa Afshar

Keren, en datter av Israels bortførte, blir som barn solgt til Daniel, provinsen Babels jødiske hersker. Hun settes i arbeid og blir etter hvert Daniels betrodde skriver. Når en tragisk ulykke inntreffer, endres Kerens livskurs brått. Hun sendes til nabolandet Media der hun blir stilt overfor en mystisk oppgave; å gi en oppvakt gjetergutt samme teoretiske og fysiske opplæring som rikets adelige sønner får. Når Keren overhører en hviskende samtale som avslører guttens sanne identitet, går det opp for henne at hun er plassert ved et vendepunkt i historien som vil få direkte følger for hennes eget bortførte folk.

«Tessa Afshar kombinerer eventyr og romantikk i denne drivende romanen jeg fant det vanskelig å legge fra meg.» FRANCINE RIVERS, bestselgende forfatter

 

Alt du kan skape
Jordan Raynor

I begynnelsen skapte Gud. I begynnelsen var Gud produktiv. I begynnelsen arbeidet Gud. Du og jeg ble ikke skapt for kun å forbruke. Gud skapte oss i sitt bilde; han kalt oss til å arbeide og skape med Ham.

En inspirerende og vakker bildebok for barn – i lek, i undring, i skapende utfoldelse.

 

Modig tro
Heidi Gellein
Andakter

Det å være modig ikke bare er å gjøre store og farlige ting, men å gjøre noe vi er redde for, gruer oss til, noe vi er usikre på om vi klarer. En modig tro innebærer å gi fra seg kontrollen, å tro på det vi ikke ser eller føler, å tviholde på løfter når det stormer. En modig tro lar seg bære av Gud når livet er vanskelig.

Disiplene var modige så modige at de gikk i døden for det de trodde på. Deres mot ga oss evangeliet. Disiplene viste oss at kilden til motet finner vi i Jesus og hans kjærlighet til oss.

«Jeg vil så gjerne ha en modig tro. Er du med?»

Heidi skriver ærlig, naturlig og tilgjengelig om hverdagsliv og gudsliv og hvor veldig godt disse to går hånd i hånd. Her finner du inspirerende og utfordrende sannheter som tåler livet, akkurat slik Gud gjør. − Hanne Therese Loftesnes, IMI-kirken