Tilbud

Munken som endret Europa

Reformatoren Martin Luther
ISBN: 9788253148342

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av.

Rett foran tronen til Europas mektigste hersker, keiser Karl 5, står den ensomme munken og teologilæreren Martin Luther i 1521 og nekter å bøye av. Luther er allerede bannlyst av paven, og uten politisk beskyttelse venter kjetterbålet. Fem år etter at han spikret opp sine berømte teser på slottskirkedøren i Wittenberg, svarer keiseren med å landsforvise ham. Kort tid etter er han som sunket i jorden.

Martin Luther utfordret ikke bare kirken med sine teologiske perspektiver; han utfordret samtidig kirkens økonomiske fundament og hele keiserrikets orden og sikkerhet. Reformatoren kritiserte også Kirken for utnyttelse av de fattige, kyskhetsløftet for prester og for å opphøye klostervesenet til en spesielt åndelig stand. Ikke minst mente han at kirken hadde forvrengt selve frelsesbudskapet.

Munken som endret Europa er en nyskrevet biografi om Martin Luther i anledning reformasjonsjubileet i 2017. Forfatteren tar oss med inn i den dramatiske maktkampen mellom bønder, adel, kurfyrster, keiseren og pavemakten. Begivenhetene endrer Europa for all fremtid og ikke minst de nordiske landene som raskt får lutherske statskirker.

«Lars Inge Magerøy har skrevet en svært lesverdig og interessant bok om Martin Luthers liv og teologi. Den er lettlest, samtidig gir den leseren god innsikt og oversikt over hendelsene som førte til at kirken og den vestlige verden ble forandret. Forfatteren viser også at Luthers teologi fortsatt er aktuell. Jeg anbefaler derfor boken på det varmeste.»
Stein Reinertsen, biskop i Agder og Telemark

«Dette bør bli folkeboken om Martin Luther og reformasjonen i jubileumsåret 2017. Den erfarne presten og teologen Lars Inge Magerøy gjør beretningen om munken som endret Europa levende og spennende. Han kombinerer dette med historisk kunskap og teologisk dybde. Boken viser både reformasjonens betydning og aktualitet for vår tid.»
Jan Gossner, luthersk teolog, Frikirkepastor og tidligere rektor ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate

TILBUDSBOK
Ordinær pris kr 349,-

Forfatter Lars Inge Magerøy
Utgave nr. 1
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2016
Innbinding Innbundet
Målform Bokmål
Litteraturform Biografi
Tilbud

Da Norge ble luthersk
Fra Martin Luther til Hans Nielsen Hauge

9788253148977

Jeg kan ikke hate
Testamentet i blikkesken

Blant gamle papirer finner Erling Rimehaug en dagbok og et nytestamente fra en tysk fangeleir.

9788253147819
Tilbud

Mama Maggie
En fortelling fra Egypt

Hva får en rikmannsdatter til å erstatte en lysende karriere med fattigdom?

9788253148205

Når trærne mister bladene, blir utsikten fra kjøkkenvinduet bedre

Våren 1987 får det unge pastorparet Lotta og Tomas Sjödin sitt første barn. Alt er lys og glede, men etter en tid dukket urovekkende signaler opp.

9788253146706

Skrapkaka - det er meg

Kari Vinje er en av Norges mest leste barnebokforfattere. Best kjent er for fortellingene om Kamilla og tyven. I denne boken forteller hun som sin egen barndom.

9788253146522
Tilbud

Vertigo

Midt i det avgjørende karrierespranget opplever Arne Nordahl noe av det vi alle frykter. En ulykke gjør ham varig uføretrygdet. Spørsmålet melder seg: Hva kan jeg bidra med nå?

9788253148359

Ånd og hånd
Hans Nielsen Hauges etikk for liv og virke

Boken gir en oversiktlig innføring i Hans Nielsen Hauges liv og tanker, ikke minst hans innsats for å skape verdier og arbeid for fattigfolk.

9788253148045