Til toppen

Når troen setter spor

Hjelp til å arbeide med din troshistorie

ISBN: 9788253148236
Lagerbeholdning:
Medlemspris:
Ikke medlem enda? Les mer her! Last ned omslag

inkl. mva.

Kan du fortelle din troshistorie? For mange kan spørsmålet være vanskelig å besvare.

 

Hva er egentlig troshistorie? Hvordan formidler jeg den, og hva skal med?

Troshistorie er det kristne svaret til det verdensvide fenomenet – narrativ livstolkning. Å formulere vår egen historie kan være svært frigjørende. Forsker Gry Stålsett snakker om «the power of telling». Forfatteren kaller dette for det nye vitnesbyrdet. Troshistorie er et begrep som stadig brer om seg i norske menigheter. Det brukes både i ledersammenhenger og i grupper av ulike slag.

- Jeg har vært borte i en rekke konsepter gjennom årene med det mål å hjelpe troens folk med vekst og helbredelse, men det er ingen som bedre åpner opp for et dypere, ærligere og mer nådefullt kristent fellesskap enn når man i en ledergruppe eller i et husfellesskap deler sin troshistorie med hverandre, skriver forfatteren.

Jens-Petter Jørgensen var den første som brakte troshistoriekonseptet til Norge. Selv ble han eksponert for det som student ved det kjente Fuller-seminaret i California på midten av 80-tallet. Han har i nesten 20 år undervist studentene ved Ansgar teologiske høyskole i Kristiansand i emnet og holdt utallige kurs både i Norge og Danmark.

«Endelig blir det gode verktøyet om hvordan vi kan skrive og dele vår troshistorie tilgjengelig for oss alle. I 2001 inviterte jeg Jens Petter Jørgensen til å være sammen med oss i staben i Filadelfia Oslo for å lede oss igjennom arbeidet med å utforske vår personlige troshistorie og dele den med hverandre. Dagene på Lia Gård ble skjellsettende for oss. Utforskingen av troshistorien åpnet nye muligheter til å bli bedre kjent med oss selv og hverandre på et dypere plan. Siden den gangen har vi regelmessig brukt dette verktøyet i våre lederteam og smågrupper. Er det noe rart at jeg anbefaler denne boken på det varmeste?»
Egil Svartdahl, TV-pastor og forfatter

Bok
Forfatter Jens-Petter Jørgensen
Forlag Luther Forlag
Antall sider 87
Utgivelsesår 2014
Målform Bokmål
Innbinding Heftet
Utgave nr. 1
Tilbud

Etterlysning: åndelige foreldre

Dette er et rop fra yngre som lengter etter eldre som kan se dem, lytte til dem, elske dem og øse av sin livserfaring. Er du villig til å svare?

Medlemspris:
9788253148090

Guds universalnøkkel - tilgivelse

Be den mektigste bønnen på jord

Boken handler om hvor viktig det er å tilgi dem som gjør oss vondt, slik at vi kan gå videre i livet uten å bære nag. 

Medlemspris:
9788253145914

Helt enkelt

Ti grep for et enklere liv

Hvor lenge er det siden du hadde pusterom i hverdagen, der timeplanen var ryddet og dine relasjoner var i balanse? Hvor lenge er det siden du virkelig kjente fred, hadde overskudd og var i kontakt med Gud?
 

Medlemspris:
9788253148212
Tilbud

Strømmer av levende vann

Om Åndens liv, frukt og gaver

Hva lærer Skriften om Den Hellige Ånd? Hvem er han? Hva gjør han? Hvordan kan vi vite at det er han som virker? Hvordan unngå avsporinger og villfarelser? 

Medlemspris:
9788253148144

Veivisere

En bok om kristent lederskap

Denne boken er en hjelp for alle som vil fordype seg i kristent lederskap. Den henvender seg til alle kategorier ledere.

 

Medlemspris:
9788253175362
Tilbud

Sterk nok til å være svak

Med sin egen troshistorie som bakgrunn viser Jens-Petter Jørgensen at det er mulig for deg å erfare Guds kraft til forandring.

Medlemspris:
9788253148410