Tilbud

Skrifter om Kristus, frelsen og kirken

ISBN: 9788253148496

En viktig førstehåndskilde og et spennende innblikk i Luthers egne refleksjoner.

I forbindelse med 500-årsmarkeringen av Martin Luthers fødsel i 1983 ble det utgitt en seksbindsutgave av Luther-tekster på norsk. Noen av de viktige tekstene det ikke ble plass til i den utgaven, foreligger i denne boken, som utgis i forbindelse med 500-årsmarkeringen av reformasjonen i 2017. Skrifter om Kristus, frelsen og kirken består av Antilatomus, Om konsilene og kirken og to kristologiske disputaser. Samlingen er en viktig førstehåndskilde og gir et spennende innblikk i Luthers egne refleksjoner.

Om oversetterne:
Knut Alfsvåg er professor i systematisk teologi og prest. Han har sin grunnutdannelse fra Menighetsfakultetet og doktorgrad fra Asian Graduate School of Theology.
Sigurd Hjelde er dr. philos. og dr. theol. og professor emeritus i religionshistorie ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. Medvirket sammen med Inge Lønning og Tarald Rasmussen også i seksbindsutgaven Martin Luther, Verker i utvalg (Oslo 1979–1983).
Joar Haga har arbeidet som teologisk konsulent i Mellomkirkelig Råd og vært sekretær for Lærenemd for Den norske kirke. Han har doktorgrad i teologi fra 2011 på en avhandling om luthersk kristologi og metafysikk. Haga har undervist i kirkehistorie ved Misjonshøgskolen og NLA Høgskolen, og har siden 2015 vært postdoktor ved Menighetsfakultetet.

TILBUDSBOK
Ordinær pris kr 349,-

Ønsker du e-bok kan du kjøpe den her.

Forfatter Martin Luther
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2017
Antall sider 316
Innbinding Innbundet
Målform Bokmål og nynorsk
EAN for boken 9788253148496