Trenger troen forsvares?

En programerklæring for kristen apologetikk
ISBN: 9788253148489

Stefan Gustavsson gir her en personlig og dypt alvorlig oppfordring om å ta den kulturelle og åndelige kampen på stort alvor.

Trenger troen forsvares? er et rop om varsko til en kristenhet som på mange måter har kapitu­lert for sekulariseringen. Stefan Gustavsson gir her en personlig og dypt alvorlig oppfordring til å ta den kulturelle og åndelige kampen på fullt alvor.

Forfatteren innleder med å analy­sere sentrale årsaker til at kirken og evangelieforkynnelsen har mistet så mye av sin kraft de siste femti årene. I bokens hoveddel presenterer han en omfattende gjennomgang av hva Det nye testamentet lærer om kristen apologetikk. Boken avsluttes med en sterk oppfordring om å gjenopp­ta kampen for evangeliet i vår tids sekulariserte kultur.

«Dette er en svært vesentlig bok som utfordrer leseren på et dypt plan. Hvilken  plass  bør  apologetikken  ha  i  våre  personlige liv som kristne og i forsamlingenes teologi, strategi og virksomhet?» Dette skriver Lars Dahle, første­amanuensis ved NLA Mediehøg­skolen Gimlekollen, i et etterord til boken.

Stefan Gustavsson er leder for Centrum för Kristen Apologetik i Stockholm, generalsekretær for SEA (Svenska Evangeliska Alliansen) og førstelektor ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Han er en kjent foreleser og debattant både i Sverige og Norge, men også internasjonalt. Stefan Gustavsson har tidligere utgitt bøkene Kristen med god grunn (Luther 1999), Gjør som Gud – bli menneske (Lunde 2007) og Skeptikerens guide til Jesus del 1 og 2 (Luther 2014 og 2015).

Forfatter Stefan Gustavsson
Utgave nr. 1
Forlag Luther Forlag
Utgivelsesår 2016
Antall sider 192
Innbinding Heftet
Målform Bokmål