Ved tro alene

366 andakter i moderne språkdrakt
ISBN: 9788252004175

Direkte og aktuelle tekster av Martin Luther, mannen som formet våre evangeliske kirkers læregrunnlag. Disse andakts-stykkene vil lede deg til Bibelen og en dypere forståelse av troen.

I 1517 skrev Martin Luther de berømte nittifem tesene som utfordret den romersk-katolske lære, og spikret dem opp på kirkedøren i Wittenberg. Avlat kan ikke kjøpe deg frelse, slo Luther fast. Frelsen er gitt oss helt gratis, og den må mottas ved tro alene. Dermed var gnisten tent for den protestantiske reformasjon. Ved sin brennende tro og dyptpløyende teologi formet Martin Luther våre evangeliske kirkers læregrunnlag.

Ved tro alene inneholder tekster som er hentet fra Luthers skrifter og prekener. I arbeidet med boken samlet amerikanske Jim Galvin, som arbeider med opplæring og rådgiving, et team teologer til å redigere de mest sentrale Luther-tekstene ned til et andaktsbokutsnitt. Resultatet ble en samling sant bibelske andakter som berører moderne menneskers liv.

«Jeg håper virkelig at denne andaktsboka kan bli kjent og tilgjengelig. Luthers råhet og direkthet treffer den rå virkelighet og livet slik det oppleves.»
Torkild Masvie, pastor i Messiaskirken

Forfatter Martin Luther
Utgave nr. 2
Forlag Lunde Forlag
Utgivelsesår 2017
Antall sider 398
Innbinding Mykbind
Målform Bokmål
EAN for boken 9788252004175